onsdag 30 oktober 2013

Sverigedemokrater och miljön

Sverigedemokraterna (SD) är ett besynnerligt parti. Ett besynnerligt parti som förtjänar väldigt lite uppmärksamhet. De driver en ensidig agenda som inte är nog för att kunna ta seriösa diskussioner om något utanför deras huvudfokus. När det kommer till migrationsfrågor så har partiet dock stort förtroende bland många väljare.
Genom att behandla SD som ett parti som bara sysslar med migration och integrationsfrågor så spelar man därmed partiet i händerna. De får sprida sin världsbild och sätta agendan i diskussioner. Istället måste vi börja diskutera vad SD vill och kan i andra frågor.

Supermiljöbloggen visade idag på hur SDs miljöpolitik ser ut i praktiken. Trots fluffiga och fina ord i partiprogrammet är verkligheten en helt annan. Klimatförnekare och fossilbränsleivrare trängs med varandra i såväl lokala SD-led som i deras riksdagsgrupp.

Jag haft äran själv haft äran att medverka i debatter där alla partier (eller dess ungdomsförbund) funnits representerade. SD lyckas sällan tillföra särskilt mycket i dessa sammanhang och jag minns särskilt när en representant för partiet under en välbesökt debatt i Almedalen 2011 förklarade att SD visst var lämpade att driva miljöfrågor då ett av de största miljöproblem Sverige står inför är invandrade arter som konkurerar ut lokala djur och växter.

Kan vi inte alla bara hjälpas åt att se till att vi slipper den typen av tankar i Svensk lokal-, regional- och riks-politik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar