torsdag 5 september 2013

Hållbart företagande enligt FN

Oavsett vad vi tycker om det så är multinationella företag stora globala maktfaktor i samhället. Naomi Kleins bok No Logo var det som fick upp mina ögon för detta och det är en bok som jag fortfarande starkt rekommenderar till alla som vill få lite större insyn i hur de allra största företagen, de vars omsättning motsvarar medelstora länders, påverkar vår värld och våra liv.
FNs organ Global Compact är den del av FN som sysslar med näringslivet. Trots en liten undanskymd tillvaro gör de mycket spännande. De arbetar efter 10 principer som hanterar mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och anti-korruption. Utifrån dessa försöker de skapa globala strukturer för hur man kan garantera hållbart företagande. Varje år släpper de dessutom en stor undersökning där 1000-tals företag i ungefär 100 länder får svara på frågor kring hur de tänker kring hållbarhet. Årets rapport kom idag och den hittar du här!
Ägna rapporten ett par minuter, det är spännande läsning jag lovar. (Skulle du inte orka så finns det en sammanfattande bild här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar